BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖKHAN DEMİRAĞ'IN, “1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ” MESAJI - 31 Ağustos 2015

BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÖKHAN DEMİRAĞ'IN, “1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ” MESAJI

İçinde yaşadığımız  zorlu günlerde Dünya Barış Günü’nü kutlamak, acı gerçeklerle yüz yüze getiriyor tüm insanlığı.

Savaş hali, demokrasinin ve özgürlüklerin önündeki en büyük engeldir!

"Egemenler"  her zaman, barış, özgürlük, eşitlik, demokrasiyi savunanlara karşı çıkmışlardır.

Bu da açıkça dünyanın birçok bölge ve ülkesinde ve maalesef bizim ülkemizde yaşanan çatışmalar, savaşlar insanlığın geleceğini tehdit etmekte ve insanın en temel evrensel hakkı olan yaşama hakkını elinden almaktadır.

Ülkemiz ve tüm dünya halklarının sorunlarına çözüm bulmak, sorumluluk sahibi her insanın görevidir.

Din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeden huzurlu ve kardeşçe bir ortamın oluşturulması için, herkesin sorumluluk bilinci içinde hareket ederek savaşlara, çatışmaya ve teröre dur demesi gerekmektedir.

Barışın ortak paydasından hareketle, anlaşmazlıklar insani değerler ve karşılıklı hoşgörü çerçevesinde ele alınmalı, savaş çığırtkanlığını red eden bir anlayış içinde olaylara yaklaşılmalı, kardeşçe, huzur ve barış içinde  yaşanabilecek bir ülke ve dünya inşa etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyor, savaşsız, sömürüsüz ve adil paylaşımın olduğu bir dünya özlemi ile sevgi ve  saygılar sunuyorum!

Gökhan DEMİRAĞ
Foça Belediye Başkanı