FOÇA HALK EĞİTİM MERKEZİ YILSONU SERGİSİ AÇTI - 31 Mayıs 2018

FOÇA HALK EĞİTİM MERKEZİ YILSONU SERGİSİ AÇTI

Foça Halk Eğitim Merkezi, ikinci yılsonu sergisini Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde açtı. Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin El Emeği Ürünleri vatandaşların beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerini, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut’u ve öğretmenlerini başarıları dolayısıyla kutladı. Başkan Demirağ, Foça Halk Eğitim Merkezi’ne desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Sergi açılışına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Bulut, Daire Amirleri, Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kursiyerler eserlerini Defileyle sundu

Sergi açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Foça Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kemal Bulut, yılsonu sergisi hakkındaki konuşmasını yaptı. Muazzez Seçerdil kursiyerler adına konuştu. Halk Oyunları Kursu gösterilerini sunuldu. Giysi Tasarım Kursiyerleri, kendi tasarımlarını defileyle sundu. Çok beğenilen tasarımlar ve kursiyerlerin defile sunumu izleyicilerden büyük alkış aldı. İşaret dili kursiyerleri, Barış Manço’nun ‘Anlıyorsun değil mi?’ isimli şarkısını ve ‘İzmir Marşı’nı işaret diliyle sahneledi. Protokol üyeleri, kursiyerlere başarı belgelerini verdi. Açılış töreni, sergi kurdelesinin kesilmesi ve serginin gezilmesi ile sona erdi.

5510 kursiyere eğitim hizmeti verildi

Halk Eğitim Merkezlerinin; mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlarda ücretsiz kurs düzenleyen ve en kolay erişim sağlanabilen eğitim kurumları olduğunu belirten Foça Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kemal Bulut, ‘‘2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında şu ana kadar 262 kurs açtık. 2401 kadın, 3109 erkek ve toplam 5510 kursiyere eğitim hizmeti verdik. Eğitim süreçlerinde özveriyle görev yapan değerli eğitimci arkadaşlarıma ve kursiyerlerime, emekleri için teşekkür ediyorum. Her zaman bizlerin yanına olan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Ali Çetin’e ve Sayın Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum’’dedi.

Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’ndeki sergi; 3 Haziran Pazar günü akşamına kadar, 09.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.