FOÇA BELEDİYESPOR 2 - YAMANLAR ESEN SPOR 1 - 1 Mart 2018

FOÇA BELEDİYESPOR 2 - YAMANLAR ESEN SPOR 1

İzmir Süper Amatör Lig Kırmızı Grup’ta, olumsuz saha ve hava şartları sebebiyle 11 ve 14 Şubat tarihlerinde 2 kez ertelenen Foça Belediyespor - Yamanlar Esen Spor mücadelesi, İzmir ATATÜRK Stadı, 1 No’lu Yan Saha’da oynandı.

*Maçın özeti: https://youtu.be/zNH0Jn3imNo

Üst sıralara yükselmek için çaba gösteren Foça Belediyespor, 2. sırada yer alan güçlü rakibi Yamanlar Esen Spor karşısında ortaya koyduğu iyi mücadelenin karşılığında 3 puan kazandı.

Foça Belediyespor, 23. dakikada Koray Kadan’ın şık frikik golüyle 1-0 öne geçti.  Yamanlar Esen Spor’un 43. dakikada kullandığı korner atışında, arka direkte kafaya yükselen Barış Geldiler, topu Foça ağlarına gönderdi. İlk yarı 1-1 berabere tamamlandı.

Foça, 52.dakikada bir kez daha öne geçti. Muammer Güreşçi’nin güzel pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Koray Kadan, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Yamanlar Esen Spor, 78. dakikada penaltı kazandı. Bu dakikada Foça kalesine giden şut, Erkan Akbal’ın eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Erkan Akbal ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve Foça Belediyespor, uzatmalarla birlikte geride kalan 18 dakikayı 10 kişiyle oynadı. Yamanlar Kaptanı Berkcan Ertem’in penaltı atışını, Foça Kalecisi Tayfun Malatya başarıyla kurtarıp, beraberlik golüne izin vermedi. Kalan dakikalar, direkten dönen bir topu da dâhil Yamanlar Esen Spor baskısı altında geçse de, sahadan galibiyetle ayrılan takım Foça Belediyespor oldu.

Foça Belediyespor gelecek maçında, 3 Mart 2018 Cumartesi günü Kınık Belediyespor’la karşılaşacak. Bağarası 80. Yıl Sahası’nda oynanacak olan maç, saat 13.00’de başlayacak. Bu maç, Foça Belediyespor için sezondaki son iç saha maçı olacak.

FOÇA BELEDİYESPOR 2 - YAMANLAR ESEN SPOR 1
Stad: İzmir ATATÜRK Stadı - 1 No’lu Yan Saha - Tarih: 28 Şubat 2018 Çarşamba - B. Saati: 14.00
Hakemler: Anıl Şen, Elçin Kaba, Taner Bozdemir
Foça Belediyespor: Tayfun Malatya, Erdinç Turan, Serkan Tanrıseven(K), Görkem Çapacı, Erkan Akbal, Kaan Eryılmaz, Harrison Ngufor Anbe Peterson, Muammer Güreşçi(Dk.58 Emre Alpdağ), Koray Kadan(Dk.83 Alihan Er), Burak Pala, Sıtkı Keleş(Dk.87 Zübeyir Özcan) - Antrenör: Güven Beyit