DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAY ANILDI - 23 Aralık 2017

DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAY ANILDI
87 Yıl önce katledilen Devrim Şehitlerimiz Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki Menemen’de anıldı.

Menemen’de bundan 87 yıl önce meydana gelen kanlı ayaklanmada, Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey, Yıldıztepe’de düzenlenen törenle anıldı.
Kubilay Anıtı’nın bulunduğu Yıldız Tepe’de yapılan devlet töreninin ardından Menemen Şehir Stadı önünden başlayıp, Yıldız Tepe’de son bulan ‘Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü’ düzenlendi.
Yürüyüşe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, civar ilçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yıldız Tepe’deki Kubilay Anıtı önüne gelen kortej hep birlikte saygı duruşunda bulundu; İstiklal Marşı'nın ardından şehitliğe karanfil bıraktı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yayınladığı mesajda; "Devrim Şehidimiz Kubilay, aydınlık ve özgür dünyanın onuru; karanlık ve cahil dünyanın ise ayıbı, günahı, utancıdır. Kubilaylar ölmez, Cumhuriyet ve özgür yaşam yok edilemez! Minnet, özlem ve saygıyla anıyoruz” dedi.