FOÇA TURİZMİ ‘‘TRAVEL TURKEY’’DE TANITILIYOR - 7 Aralık 2017

Foça Belediyesi, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda tanıtım standı açtı…

FOÇA TURİZMİ ‘‘TRAVEL TURKEY’’DE TANITILIYOR

Foça’nın turistik zenginlikleri, ‘11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nde tanıtılıyor.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden düzenlenen ‘Fuar İzmir’de; Foça Belediyesi’nce hazırlanan Taş ev ve Yel değirmeni maketleriyle süslenen ‘Foça Standı’ ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri, Foça İlçe Turizm Danışma Şube Müdürü Samir Büyükkaya ve Foça Belediyesi Engelli Boccia Takımı üyeleri, açılış gününü ilk saatlerinde, Foça standını ziyaret etti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, her yıl katıldıkları Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nın ilçelerinin tanıtımına çok olumlu faydalar sağladığını belirtti.

Başkan Demirağ, ‘‘Foça’ya, 12 Mavi Bayraklı plajıyla, birbirinden eşsiz koyları ve adalarıyla; huzuru yaşamaya, güneşin dalgalarla iççice geçmiş şekilde vedalaşmasını seyre davet ediyoruz sizi. Nerde olduğunu bilmediğimiz fakat üzerine bir kere basıldığında Foça’dan ayrılamayacağınız söylenen efsanelere, hikâyelere konu olan şiirlerde dile getirilen ‘Kara Taşı’ bulmaya, ‘Kara Taşa’ basmaya davet ediyoruz sizi…’’ dedi.

‘‘11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’’ 10 Aralık 2017 Pazar gününe dek sürecek.

Foça Standı, A Hol, C 204’de yer alıyor. Adres: Fuar İzmir, Sakarya Caddesi, 35410 Gaziemir - İzmir. Ziyaret saatleri: 10.00-18.30

Dünya İzmir'de buluştu

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir’de tarihi günler yaşanıyor. Dev tesis aynı anda iki önemli fuar ve bir büyük lansmana ev sahipliği yapıyor. 11. Travel Turkey ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nin açılış töreninin yanı sıra “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2018 lansmanı aynı gün Fuar İzmir’de gerçekleşti.

36 ülkeden katılımıyla gerçekleştirilen Travel Turkey, bu yıl 20 bin metrekare gibi dev bir alanda düzenleniyor. Çin ve Tayland gibi dünya turizminin önemli oyuncularının ilk kez katıldığı, dünyanın dört bir yanından katılımcıyı Fuar İzmir çatısı altında buluşturan Travel Turkey’de renkli görüntüler yaşanıyor.

Turizm sektörünün kalbi İzmir'de atıyor

Yaşanan krizler nedeniyle sıkıntılı bir sürece giren turizm sektörü Fuar İzmir'de umut tazeledi. Çıtasını her geçen yıl daha da yükselten Travel Turkey İzmir, binden fazla katılımcı ve 36 ülkenin turizm profesyonelini İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir’de buluşturdu. 10 Aralık'a kadar açık kalacak fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. Fuarda, seyahat acenteleri, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi firmaları, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri, yat ve kurvaziyer turizmi/marina, uluslararası turizm otoriteleri ve borsaları, kafe ve restoranlar, aktif ve macera turizmi, belediyeler, bankacılık ve sigorta firmaları, kültür turizmi, valilikler, il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, spor turizmi, kalkınma ajansları, havayolları, turizm teknolojisi, turizm birlik ve dernekleri, kafe, bar, otel ekipman firmaları, turizm taşımacılığı, turizm medyası, eğitim turizmi, bilgi ve enformasyon teknolojileri, medikal kuruluşlar ve sağlık kuruluşları yer alıyor.

36 ülke, 1284 katılımcı

Fuara bu yıl 36 ülkeden ve 54 ilden toplam 1284 katılımcı dâhil oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleşen “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2018 lansmanının da yapıldığı fuarda, Almanya, Avusturya, Bahreyn, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin Halk Cumhuriyeti, Etiyopya, Fransa, Gana, Gürcistan, Endonezya, Fas, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Irak, İngiltere, İsrail, İtalya, Kırgızistan, Makedonya, Malezya, Namibya, KKTC, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Türkiye, Özbekistan, Vietnam, Uganda, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan yer alıyor.