‘BÜYÜK ATATÜRK’ SONSUZA DEK KALBİMİZDESİN - 10 Kasım 2017

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79. Yılında Foça’da büyük bir özlem ve minnetle anılıyor…
‘BÜYÜK ATATÜRK’ SONSUZA DEK KALBİMİZDESİN

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümünde Foça’da törenlerle anılıyor.
‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ programı dolayısıyla; Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ve Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde anma programı gerçekleştirildi.
Çelenk sunma törenine ve anma programına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sivil ve askeri erkân, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler, Foça Belediyespor Kulübü sporcu ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saat 08.45’de başlayan çelenk sunma töreninde, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na, Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı, Foça Belediye Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi ve Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi çelenkleri sunuldu. Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu, siren sesiyle birlikte saat 9’u 5 geçe başladı. Sirenin bitişinin ardından, İstiklal Marşı’mız tüm katılımcılar tarafından söylendi. Şanlı bayrağımız göndere çekildi ve sonra yarıya indirildi.
Anma programı, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde devam etti. Kültür merkezinin holünde öğrenciler, ‘Büyük Atatürk’ maskının etrafında sevgi ve özlem çemberi oluşturdu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar yaptı. Reha Necla Midilli Ortaokulu tarafından hazırlanan programda ‘Ata’ya Özlem’ isimli oratoryo sunuldu. Atatürk’ün Hayatı konulu video gösterildi. Şiirler okundu. İzleyiciler duygusal anlar yaşadı. Foça İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nce ‘Atatürk Resimleri ve Kitapları’ sergilendi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Ulu Önderimiz, Başkomutanımız, Başöğretmenimiz, vatan kurtarıcımız Mustafa Kemal Atamız. Senin naçiz vücudun toprak oldu ama biz bu toprakları, bize emanetlerini ilelebet koruyacağız. Gelecek nesillere ‘Benim en büyük eserim dediğin Cumhuriyetimizi’ şanıyla teslim edeceğiz. Rahat uyu Atam. Seni özlem ve minnetle anıyor saygıyla eğiliyorum’’ dedi.
Anma günü programı kapsamında bu akşam, Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu tarafından hazırlanan ‘Atatürk Oratoryosu’ seslendirilecek. ‘Atatürk Oratoryosu’ saat 19.30’da, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde başlayacak.