Z KUŞAĞI İÇİN EĞİTİM PROJESİ - 24 Ekim 2017

Uluslararası eğitim projesinin açılış toplantıları Foça’da yapılıyor…

Z KUŞAĞI İÇİN EĞİTİM PROJESİ

İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya ve Türkiye’den katılan öğretmenler, ‘‘z generation in digital classrooms’’ ismiyle tanımlanan eğitim projesi için Foça’da bir araya geldi.

Foça Reha Midilli İlkokulu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projenin açılış toplantıları; 23-25 Ekim 2017 tarihlerinde Foça’da yapılıyor.

Toplantıya katılan öğretmenler, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar eşliğinde; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ı ziyaret ederek proje hakkında bilgiler verdi.

Ziyaret dolayısıyla memnuniyetini belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, misafir öğretmenlere çalışmalarında kolaylıklar diledi. Eğitim alanında bilgisayar ve internet kullanımının son yıllara bakıldığında olumlu sonuçlar verdiğine değinen Başkan Demirağ, projenin öğrencilere yeni başarılar getireceğini inandığını ifade etti.

Kolay ve etkili öğrenme

‘‘Z generation in digital classrooms’’ ismiyle düzenlenen proje; İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya ve Türkiye’nin ortaklığıyla iki yıl sürecek. Proje kapsamında bu ülkelere 4’er öğrenci ziyarette bulunacak.

Bu çalışma ile, Z kuşağı olarak adlandırılan yeni jenerasyon için sınıflarında Web2.0 araçlarını kullanarak, daha kolay ve etkili öğrenme ortamı oluşturulması hedefleniyor.

Projenin yürütücülüğünü Foça Reha Midilli İlkokulu Müdürü Ahmet Bakır, İngilizce Öğretmeni Sakine Yılmaz ve Sınıf Öğretmeni-Formatör Ozan Aras yapıyor.

*Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Mayıs ayında, Foça Reha Midilli İlkokulu’nda yürütülen ‘İpad/Tablet ile Öğrenme ve Öğretme’ projesi etkinliğine katılmıştı. Başkan Demirağ, Foça Reha Midilli İlkokulu 3-A sınıfı öğretmeni-proje yürütücüsü Ozan Aras ve öğrencileriyle birlikte; ‘kodlama’, ‘sanal gerçeklik’, ‘makey makey ile eğlenceli bilim’ ve ‘qr kodlarla matematik’ etkinlikleri yapmıştı.